Tuesday 9 November 2010

„Palīdzot sev palīdzu citiem – kvalitatīvu dzīvi pensionāriem”. ”Helping myself help others – qualitative life for pensioners”


2010.gada 5.novembrī Sabiedrības integrācijas fonda padome apstiprināja apakšprojektu iesniegumu konkursa rezultātus Latvijas un Šveices sadarbības programmas grantu shēmas „NVO fonds” ietvaros.
Grantu shēmas mērķis ir veicināt pilsoniskās sabiedrības ieguldījumu ekonomisko un sociālo atšķirību samazināšanā, atbalstot aktivitātes, kas uzlabo dzīves kvalitāti bērniem un jauniešiem, kuri pakļauti sociālās atstumtības un nabadzības riskam, un senioriem.
Latvijas un Šveices sadarbības programmas grantu shēmas „NVO fonds” ietvaros I kārtā tika iesniegti 455 projektu iesniegumi, no kuriem pēc abu projekta iesnieguma daļu izvērtēšanas tika atbalstīti 56 projekti par kopējo summu 1,9 miljoni latu, tajā skaitā: 37 mikroprojekti un 19 makroprojekti. Projektu īstenošanā tiks iesaistīti 15 partneri no Šveices Konfederācijas un 36 Latvijas pašvaldības, kā arī vairākas valsts un nevalstiskā sektora organizācijas.
KAC projekts tika atbalstīti. Tās nozīme, ka varēs veidot projektu Kazdangas pagastā kopā ar Kazdangas pašvaldību 2011. gadā no februāra līdz jūlijam.
Projekta vispārējais mērķis: pensionāru izglītošana, viņu sociālās situācijas uzlabošana, zināšanu un prasmju apguve, kas nodrošinātu tiem iespēju integrēties dzīvē un palielinātu pašnoteikšanās spējas.
Plānotie rezultāti : Pensionāru dzīves pamatapstākļu uzlabošanās. Pensionāru fiziskās un psihiskās veselības uzlabošanās. Pensionāru saskarsmes un komunikācijas palielināšanās un uzlabošanās. Sinerģijas veidošanās starp pensionāriem un pārējo sabiedrību (pašvaldība un sociāla rakstura valsts institūcijas). Jaunāko ģimenes locekļu apziņas veidošana par to, cik nozīmīgi ir pievērst īpašu uzmanību pensionāru aprūpei un izturēties pret viņiem ar cieņu. Uzlabot pensionāru aprūpē tieši iesaistīto personu izglītības un sagatavotības līmeni.

No comments: