Tuesday 30 September 2008

Projekts "Solidārā Mācību olimpiāde". Latvija. 5.novembris-5.decembris 2008.



Tā ir izglītojoša un jūtīgumu pastiprinoša aktivitāte, absolūts jaunievedums, kas domāts pilsoņiem, konkrētāk, jauniešiem. Solidārā Mācību olimpiāde ilgst vienu mēnesi, šajā likā jebkurš, kas vēlas sadarboties, var doties uz kādu no šim nolūkam domātajām mācibu telpām jeb solidārajām lasītavām, un mācīties; par katru stundu, kas būs veltīta mācībām, viņš/viņa saņems vienu eiro un šādi iegūtie eiro tiks ziedoti izglītības projektu finansēšanai dienvidu valstīs.
Ir jābūt skaidram, ka cilvēki, kuri dodas uz lasītavām, neiegulda naudu (mācību stundas sponsorē valsts iestādes un privāti uzņēmumi), viņi iegulda laiku savās mācībās, un ar šo rīcību veicina, ka citi cilvēki dienvidu valstīs varētu darīt to pašu.
Šādā veidā studenti un skolēni aktīvi izrāda savu pilsonisko atbildīgumu un solidaritāti, kļūstot par galvenajiem varoņiem ceļā uz pārmaiņām, kuras vēlamies panākt, sniedzot palīdzību attīstībai. Jo visa nauda, ko viņi nopelna ar mācībām, tiek veltīta izglītības projektiem dienvidu valstīs, piedāvājot citiem jauniešiem izglītības un profesionālās apmācības izdevības, kas citādi nebūtu iespējamas.

KĀ PIEDALĪTIES?

Brīvprātīgie:

Varētu piedalīties ka brīvprātīgi no pirmdiena līdz piektdienai (5.novembris-5.decembris). No 10.00 līdz 14.00 vai no 16.00 līdz 18.00. Tu varī piedalīties ar 1 stundu vai 2 vai 3 vai vairāk bet mums vajag tavu palīdzību.

Kā brīvprātīgais tu vari mums palīdzēt olimpiādes organizēšanā un tās norises uzraudzīšanā. Mums ir nepieciešami solidāri un atbildīgi cilvēki, kuri būtu gatavi ziedot daļu sava laika un enerģijas, lai palīdzētu mums olimpiādes organizēšanā un tās norisē.
Ja tev ir vairāk nekā 18 gadu, viss kas tev jādara, ir jānosūta mums e-pasts un mēs tev izskaidrosim, kurp doties, lai kļūtu par brīvprātīgo.

Studenti:

Lai kļūtu par solidāro studentu, tev tikai jādara sekojošais:

1. Ņem savas grāmatas un dodies uz tuvāko mācību telpu
2.Pieej pie atbildīgā olimpiādes brīvprātīgā un palūdz, lai viņš tevi reģistrē
3. Izlem, cik stundas tu mācīsies un paņem papīra monētu
4. Apsēdies un... nezaudē ne mirkli!
5. Kad esi pabeidzis, iemet papīra monētu urnā un palūdz, lai brīvprātīgais apzīmogo tavu "solidāro pasi".

Sponsori:

Mūsu sponsori ir valsts institūcijas vai privāti uzņēmumi, kuri iegulda naudu mūsu projektos, tādējādi katra olimpiādes dalībnieka mācību stunda pārvēršas par vienu eiro, lai finansētu trīs mācību projektus, kuri ir izvēlēti šī gada olimpiādē.


Kontakts: Kopienas Attīstības centrs KAC. Rakel Moreno.
Tālr. 28209936. E-mail: kac.latvija@inbox.lv

No comments: