Tuesday 12 July 2011

Kazdangā un Cīravā rosina darboties pusmūža iedzīvotājus



Kazdangas un Cīravas pagastos noslēdzies viens posms projektam "Palīdzot sev, palīdzu citiem, – kvalitatīvu dzīvi pensionāriem", informē Kazdangas pagasta projektu koordinatore Biruta Konrāde. Projekta aktivitātes turpināsies līdz jūlija vidum.
Šis projekts tiek realizēts sadarbībā ar Šveices Konfederācijas, Sabiedrības integrācijas fondu un Madrides (Spānija) fondu "Promocion Social de la Cultura" un paredzēts vecākās paaudzes iedzīvotāju interešu loka paplašināšanai. Līdz 9. jūnijam Kazdangas pagasta bibliotēkas telpās var novērtēt projekta laikā darinātos rokdarbus. Pirmie tos redzēja cīravnieki. No marta līdz maijam Cīravas, Kazdangas un Aizputes rokdarbnieces kopā ar nodarbību vadītāju Baibu Viguli tamborējušas un adījušas šalles, darinājušas somiņas, žabo, kā arī atstarotājus ziedu formā. Izstādes galvenais akcents ir "musturdeķis" ar nosaukumu "Dzērve", kas darināts dažādās rokdarbu tehnikās un ir 15 amatnieču kopdarbs. "Vispār adīt mācēju, bet nekad ar to dzīve nebiju aizrāvusies, taču visām kopā strādāt bija interesanti," apliecina cīravniece Lilija Kesmina. No jauna viņa iemācījusies gatavot dekoratīvos ziedus.Bez minētajām aktivitātēm notika atmiņas un orientēšanās nodarbības, fiziski vingrinājumi. Lekcijas par uzturu vecāka gadagājuma ļaudīm Cīravā un Rokaižos lasīja docente Mar Garrido no Spānijas. "Nodarbību posma noslēgumā viešņas – projekta vadītāja Rakele Moreno un lektore Mar Garrido viesojās Kazdangā, lai apskatītu parku un atjaunotās kultūras iestādes un plānotu tālāko sadarbību projektā," Nākamās projekta aktivitātes ietvers preses un literārā kluba nodarbības Kazdangā un Cīravā, kuru laikā projekta dalībnieki varēs vairāk uzzināt par vietējo laikrakstu veidošanu un klātienē iepazīties ar redakcijas darbu, kā arī vērtēt jaunākās grāmatas. Ar šiem jautājumiem klausītājus iepazīstinās "Kursas Laika" reportiere Sarmīte Štrausa. ReKurZeme, portāls 27.05.2011.



Finansē Šveices Konfederācija no Latvijas un Šveices sadarbības programmas līdzekļiem paplašinatajai Eiropas Savienībai. http://www.swiss-contribution.lv/

No comments: