Tuesday 2 November 2010

8. Solidārā Mācību olimpiāde Latvijā


Šogad, jau trešo reiz pēc kārtas, Latvijas bibliotēku lasītavās norisināsies Solidārā Mācību olimpiāde. Pasaulē šī Olimpiāde notiek jau 8.reizi Solidārās Mācību olimpiādes pamatideja ir pārvērt studentu pavadītās stundas bibliotēkās ekvivalentā naudas daudzumā. Par katru stundu, kuru solidārais students pavada kādā no iesaistītajām bibliotēkām, solidārās olimpiādes organizētāji iegulda 1 Eiro kopējā labdarības projektā, kura mērķis ir skolu būvniecība Haiti.
Projektā, kurš sāksies 5.novembrī, piedalīsies jaunieši no Latvijas, Lietuvas, Spānijas, Beļģijas, Lielbritānijas, Vācijas, Čehijas, Slovākijas, Itālijas, Slovēnijas, Brazīlijas, Kotdivuāras, Burundi un Kenijas. Tiek paredzēts, ka šogad olimpiādē piedalīsies vairāk nekā 25000 studenti vairāk nekā 300 lasītavās šajās 14 valstīs.
Ikvienam, kurš vēlas piedalīties, ir jāierodas viena no aktivitātes rīcībā nodotajām lasītavām. Lai piedalītos, studentam nepieciešams reģistrēties kā olimpiādes dalībniekam pie lasītavas pārziņa, kurš pierakstīs studenta datus, piereģistrēs to olimpiādē un piešķirs tam solidāro mācību pasi, kurā tiks uzskaitītas studenta realizēto mācību stundu skaits un ar mācību pūliņiem savāktie eiro.
Pēc piereģistrēšanās students norādīs stundu skaitu, kuras viņš plāno pavadīt bibliotēkā mācoties un lasītavas pārzinis viņam iedos atbilstošo papīra monētu: ir 1 stundas un 1,5 stundu papīra monētas, kurām attiecīgi ir 1 eiro un 1,5 eiro vērtība. Studentam promejot, brīvprātīgais darbinieks pārbaudīs papīra monētu, apzīmogos to, iemetīs to urnā, pierakstīs mācību pasē realizētās mācību stundas un aizpildīs kontroles lapas. Noslēgumā viņš ievadīs lasītavas datus interneta vietnē http://www.solidaraolimpiade.com/.

Solidāro mācību olimpiādi Latvijā organizē Kopienas Attīstības cents KAC Latvija. http://www.kaclatvia.blogpost.com/

Sīkāka informācija par Solidāro mācību olimpiādi pieejama http://www.solidaraolimpiade.com/

Tālr. 28209936.

No comments: